lunchgerechten

image-376267-spinaziepannenkoeken-8f14e.jpg

SPINAZIEPANNENKOEKEN MET BONEN EN ERWTEN (4 stuks)
​​​​​​​
Vrij van gluten, koemelk, lactose, noten, pinda, tarwe

Nodig: 40 g verse spinazie - 80 g glutenvrije boekweitbloem - 2 eieren - 250 ml rijstdrink - 1 el olijfolie - 1 el limoensap - 120 g erwtjes uit blik - 120 g witte bonen uit blik - peper - zout - olijfolie
Bereiding: Mix de bloem met de eieren, de rijstdrink en de spinazie tot een homogeen geheel. Kruid met peper en zout. Bak pannenkloeken van het spinaziebeslag in olijfolie. Giet de erwten en de bonen af. Meng ze ondereen met de olijfolie. Serveer de pannenkoeken met de peulvruchtenmengeling.

Soepen

Hoofdgerechten

vegetarische gerechten

desserten

image-370792-20200202_173102_resized_2_(1)-aab32.jpg

KOKOS PANNA COTTA MET FRAMBOZEN (4 pers)
Vrij van: gluten, kippenei, koemelk, lactose, noten, pinda, soja, tarwe
​​​​​​​

Nodig: 400 ml kokosroom – ½ vanillestokje – 3 el zoetstof of  rietsuiker – 3 blaadjes gelatine (6 g) – 400 g diepvriesframbozen – 1 bakje verse frambozen – verse munt                                          

Bereiding:  Ontdooi de diepvriesframbozen en mix met 2 el zoetstof of rietsuiker fijn. Week de gelatine gedurende 5 à 10 minuten in een kom koud water. Snijd het vanillestokje fijn en schraap er het merg uit in 100 ml kokosroom. Breng die kokosroom met het vanillemerg, het vanillestokje en 1 el zoetstof of rietsuiker aan de kook. Haal van het vuur en voeg de uitgeknijpte gelatine toe. Roer goed en meng   met de overige kokosroom. Verdeel 2/3 van de frambozenmoes    over 4 dessertglaasjes. Giet er de panna cotta over en plaats minstens 4 uur in de koelkast. Werk de panna cotta af met de rest  van de frambozenmoes, verse frambozen en munt.

gebak