VISGERECHTEN

image-403346-zuiderse_mosselen-e4da3.jpg
ZUIDERSE MOSSELEN (4 pers)
Nodig:
4 kg mosselen - 1 courgetten - 2 tomaten - provençaalse kruiden (oregano, tijm, marjolein, basilicum ...) - 2 dl sojaroom - verse basilicum - peper - zout

Bereiding: 
Maak de mosselen zuiver en verdeel over 4 mosselketeltjes. Spoel de groenten. Snijd de courgette in kleine blokjes. Verdeel over de mosselen. Draai er met de pepermolen over en bestrooi met provençaalse kruiden. Voeg in ieder keteltje een geut water toe. Breng aan de kook en laat koken tot de mosselen gaar zijn, regelmatig schudden. Ontpit ondertussen de tomaten en snijd in kleine blokjes. Voeg, als de mosselen gaar zijn een geut sojaroom toe. Laat nog even doorwarmen zonder te koken. Breng verder op smaak met peper en zout. Bestrooi met de tomatenblokjes en basilicumblaadjes.