SALADES

image-392978-PASTASALADE_MET_AARDBEI_NEN_AVOCADO-aab32.w640.jpg
SALADE MET AARDBEI EN AVOCADO (2 pers)
Nodig: 
100 g volkorenpenne - 100 g aardbeien - 1/2 komkommer - 1 stengel bleekselder - 1/2 avocado - 1 handvol veldsla - 75 g feta - 4 blaadjes verse munt - 1 teentje knoflook - 75 g zure room - peper

Bereiding:
Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzingen. snijd de komkommer in blokjes en de bleekselder in stukjes. Snijd de aardbeien in schijfjes. Schil de avocado en snijd in plakjes. Snijd de feta in blokjes. Snipper de munt fijn. Vermeng de munt met de zure room en pers daarin het knoflookteentje uit en kruid met peper.  
Meng de pasta voorzichtig met de aardbeien, de selder, de veldsla, de komkommer, de avocado en de feta. Serveer met de muntsaus.


image-401632-salade_met_scampi-aab32.w640.jpg
SALADE MET SCAMPI (1 pers)
Nodig: 
handje kropsla - handje rucola - 1 tomaat - 1/4 komkommer - 1/2 rode ui - 1 el pijnboompitten - 8 scampi - 30 g feta - peper - zout - olijfolie - 1 teentje knoflook
dressing: 1 el olijfolie - 1/2 el appelazijn - peper 

Bereiding: 
Verwijder de pitten uit de tomaat en snijd in blokjes. Snijd de komkommer en de feta in blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Rooster de pijnboompitten. Maak de dressing door de ingrediĆ«nten te vermengen. Bak de scampi gaar in olijfolie, samen met 1 uitgeperst knoflookteentje. Kruid met peper en zout.  Meng alles ondereen.