PASTAGERECHTEN

image-382939-tomatenpasta_met_ansjovis-16790.jpg
TOMATENPASTA MET ANSJOVIS (2 pers)
Nodig: 
200 g volkoren spaghetti - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 6 ansjovisjes - 1 blikje tomatenpuree (70 g) - 1 scheut balsamico-azijn - 1 blik kerstomaatjes (400 g) - gedroogde oregano - cayennepeper - 1/2 groentebouillonblokje - olijfolie - peper - geraspte parmezaan

Bereiding:
Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzingen. Giet af. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Stoof de ui ongeveer 10 min. in de olijfolie totdat hij goudgeel is. Pers de knoflook er boven uit. Doe de ansjovis erbij en laat even meestoven totdat ze uit elkaar vallen. Meng er de tomatenpuree onder. Blus met de balsamico-azijn en voeg oregano, het bouillonblokje en het blik kerstomaten toe. Laat 15 min. zachtjes sudderen. Breng de saus verder op smaak met (cayenne)peper. Serveer de pasta met de saus. Bestrooi met de geraspte parmezaan.
image-394018-Griekse_pasta-aab32.w640.jpg
GRIEKSE PASTA MET SPINAZIE EN ZALM (4 pers)
Nodig:
300 g orzo - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 1 liter groentebouillon - 400 g spinazie - 250 g kerstomaatjes - 40 g parmezaan - 200 g gerookte zalm - peper - olijfolie

Bereiding:
Hak de ui fijn. Fruit de ui aan in olijfolie. Voeg de orzo en de bouillon toe. Laat 10 minuten koken. Voeg na 5 minuten de spinazie toe en laat slinken. Halveer de kerstomaatjes en voeg toe. Pers de knoflook uit boven de ketel. Voeg de parmezaan toe en roer goed ondereen. Voeg op het laatste de stukjes gerookte zalm toe en breng verder op smaak met peper. 


image-391657-pasta_met_gerookte_zalm-c20ad.w640.jpg
PENNE MET BROCCOLI EN GEROOKTE ZALM (3 pers.)
Nodig:
250 g volkoren penne - 200 g gerookte zalm - 1 broccoli - 240 g Boursinroom met kruiden light - peper 

Bereiding:
Kook de penne gaar volgens de gebruiksaanwijzingen. Giet af. Blancheer de broccoliroosjes. Snijd de gerookte zalm in reepjes. Meng alles ondereen en doe er nog een beetje kookvocht van de penne onder zodat het geheel smeuïg is. Breng verder op smaak met peper. 






image-407167-pasta_met_venkel_en_flageleots-d3d94.jpg
PENNE MET VENKEL EN TUINBONEN (2 pers)
Nodig:
​​​​​​​150 volkoren penne - 1 venkel -  150 g tuinbonen (bokaal) - 1 teentje knoflook - 2 el gehakte tuinkruiden (basilicum, peterselie, bieslook, dragon ...) - 1/2 groentebouillonblokje - 125 g mozzarella - 25 g gepelde pistachenootjes - 2 el olijfolie - peper - tuinkers - 2 dl sojaroom

Bereiding: 
Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Giet de bonen af. Maak de venkel schoon en snijd in kleine stukjes. Stoof de venkel in de olijfolie gedurende 8 minuten. Pers het teentje knoflook uit en voeg toe. Voeg de sojaroom , de tuinbonen, de pistachenoten, de gehakte kruiden en het verkruimeld bouillonblokje toe. Warm goed door. Snijd de mozzarella in stukken en meng onder de saus. Serveer de pasta met de saus, garneer met de tuinkers.