Erkend door het riziv: 5/614648/79/601

Lid van de VBVD (Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten)
Lid van EAACI (European Academy of Allergy and Clinical Immunology)
Lid van de Coeliakievereniging
Lid van de Diabetesliga
Lid van Stichting Voedselallergie
Lid van Eetexpert
Lid van V.A.E. (Vlaamse Academie voor Eetstoornissen)
Lid van de Diëtistenassociatie Noord-Limburg (Danoli)
Lid van de AllergieDiëtisten 
Lid van de Bodi Posi Diëtisten


Als diëtiste begeleid ik reeds 32 jaar met veel enthousiasme kinderen, jongeren en volwassenen naar een gezondere eet- en leefstijl waarbij genieten en succes op lange termijn centraal staan. Al vele jaren ervaring dus, wat maakt dat ook 50-plussers, met al hun kwaaltjes, bij mij zeker op hun plaats zijn aangezien ik op dat vlak ervaringsdeskundige ben!

Ben jij trouwens iemand die veel gelukkiger door het leven gaat zonder weegschaal? Geen probleem, ook zonder dat getal kan je goed en zonder schaamte en schuldgevoelens werken aan je gezondheid! Jouw lichaam is jouw kompas.

Eten is ook meer dan voeden alleen. Veel mensen vertonen een moeilijke relatie met voeding. Dat wekte mijn interesse en al snel ben ik mij gaan verdiepen in emotie-eten en eetstoornissen zoals anorexia, boulemia en binge-eating. Aangepaste begeleiding is hier zeker op zijn plaats!

​​​​​​​Tijdens mijn begeleidingen baseer ik me bij het coachen vooral op de principes uit de ACT-therapie en het intuïtief eten. We werken met jouw waarden, gedachten, gevoelens en kwaliteiten. Verder maak ik gebruik van verschillende visuele tools omdat beelden vaak krachtiger zijn dan woorden en leiden tot inzichten, opbouwende dialogen en nieuwe toekomstmogelijkheden.

Tot slot ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met voedselovergevoeligheden: allergieën, intoleranties, coeliakie en het low-FODMAP-dieet bij darmproblemen. Steeds meer mensen zijn allergisch of intolerant. De behandelingen zijn volop in evolutie en de kunst bestaat  uit zoveel mogelijk toe te laten!

Levenslang leren vind ik belangrijk. Ik blijf up-to-date via vakliteratuur en diverse opleidingen in binnen- en buitenland. Verder ben ik lid van Danoli vzw, AllergieDiëtisten en Bodi Posi Diëtisten omdat ik netwerken met collega’s belangrijk vind. Netwerken verruimt mijn kennis en zicht op bepaalde problematieken, maakt onderling overleg mogelijk en opent deuren om gericht patiënten door te verwijzen.

Wil jij stap voor stap werken aan jouw relatie met voeding en aan jouw gezondheid (zonder focus op gewicht), dan ben je welkom in mijn praktijk!

Volg mij alvast op

@dietistehildewinters