Kruidige wortelcake

Kruidige wortelcake

Ook heerlijk met een poef lactosevrije slagroom!

Nodig

225 g wortelen - 160 ml olijfolie - 3 eieren - 250 g lactosevrije yoghurt -

1 zakje vanillesuiker - 100 g rietsuiker - 300 g speltmeel - 2 kl bakpoeder -

1 kl natriumbicarbonaat - 1 kl kaneel - 1 kl gemberpoeder -

2 kl speculaaskruiden - snuifje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C. Rasp de wortelen fijn. Meng de geraspte wortelen met de olijfolie, de eieren,  de yoghurt, de vanillesuiker en de rietsuiker. Meng goed met de keukenmachine of een mixer. Meng in een andere kom het speltmeel met het bakpoeder, het natriumbicarbonaat, de kaneel, het gemberpoeder, de speculaaskruiden en het zout. Meng dan de droge ingrediënten beetje bij beetje door het natte mengsel. Laat enkele minuten goed mengen. Vet een taartvorm in met olijfolie. Giet het cakebeslag in de vorm. Bak 45 min. op 175°C. Zet dan de oven op 190°C en bak nog verder gedurende 15 min. Laat afkoelen en smakelijk.

Share by: