linquine met asperges en krokante ham

Linguine met asperges en krokante ham

Nodig voor 2 personen

75 g Parmaham - 500 g witte asperges - 200 g linquine - 1,25 dl (soja)room - 1 el rode pesto - 35 g gemalen parmezaan - peper - zout - verse koriander

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de ham op een bakplaat met bakpapier. Zet 8 minuten in de oven. Haal uit de oven en verdeel in stukken.
Schil de asperges en snijd in schuine stukken van ongeveer 2 cm. Houd de aspergepunten apart. Kook de pasta gaar in licht gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing en kook de aspergestukjes de laatste 5 minuten mee en kook de aspergepunten de laatste 2 minuten mee. Giet af en vang 1/2 dl vocht op. Meng de room met de pesto en de kaas. Meng het roommengsel onder de linguine en de asperges. Voeg eventueel nog een beetje kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met korianderblaadjes.
(naar een recept van de Colruyt)

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: