Linzenstoofpotje met halloumi

Linzenstoofpotje met halloumi

naar een idee van Libelle lekker

Nodig voor 2 pers:

1 ui - 1 prei - 1 wortel - 100 g verse spinazie - 1/2 blikje tomatenpuree - 100 g halloumi - 1 laurierblaadje - 200 tomatenstukjes uit blik - 500 ml groentebouillon - 250 g linzen (uit blik) - 1 teentje knoflook - paprikapoeder - komijnpoeder - zonnebloemolie - peper

Bereiding:

Pel en snipper de ui. Schraap de wortel en snijd in blokjes. Snijd de prei in ringen. Stoof de ui glazig in olie. Voeg de tomatenpuree toe en laat enkele minuten bakken. Voeg de wortelen en de prei toe. Pers de knoflook uit en voeg toe. Overgiet met de bouillon. Voeg de tomatenblokjes en de gedroogde kruiden toe. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg dan de linzen toe, roer goed. Voeg tot slot de spinazie toe en laat slinken. Breng verder op smaak met peper. Snijd de halloumi in  blokjes en verdeel over het gerecht.

Serveer met stokbrood.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: