Pasta met courgette, kerstomaatjes en scampi's

Pasta met courgette, kerstomaatjes en scampi's

Vrij van kippenei, gluten, koemelk, lactose, noten, pinda en tarwe

Nodig voor 4 porties

300 g glutenvrije pasta – 1 courgette – 2 teentjes knoflook – 1 ui – 250 g kerstomaatjes – 2 kl provençaalse kruiden – 2,5 dl sojaroom – 50 g parmezaan schilfers – olijfolie – tabasco – 24 scampi's – 1 glutenvrij bouillonblokje – peper – 1 kl tomatenpuree


Bereiding

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzingen. Bak de scampi's gaar in olijfolie. Snipper de ui fijn. Snijd de courgette in blokjes. Halveer de kerstomaatjes. Fruit de ui aan in olijfolie. Voeg de courgette, het bouillonblokje, de tomatenpuree, de provençaalse kruiden en een geutje water toe. Laat 5 minuten sudderen. Pers de knoflook uit en voeg de knoflook en de tomaten toe. Overgiet met de sojaroom. Voeg de scampi's toe en laat even doorwarmen. Breng verder op smaak met peper en tabasco. Verdeel over de borden. Doe de saus er over en bestrooi met parmezaan schilfers.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: