Gepofte aardappel met geroosterde kikkererwten, paddenstoelen en kalkoen

Gepofte aardappel met geroosterde kikkererwten, paddenstoelen en kalkoen

Nodig

2 zoete aardappelen -  olijfolie - 100 g kikkererwten - cayennepeper - zout - 150 g kalkoenblokjes - peper - 300 g bospaddenstoelen - 1 teentje knoflook - 1 el gesnipperde peterselie - 2 el zure room - 1 el zonnebloempitten - verse koriander


Bereiding

Verwarm de oven op 190°C. Prik met een vork enkele gaatjes in de zoete aardappelen. Bestrijk 2 vellen aluminiumfolie met 1 el olijfolie. Wikkel de folie rond de aardappelen. Pof de aardappelen ongeveer 1 u in de oven. Giet de kikkererwten af, spoel ze en dep ze droog met een keukenhanddoek. Doe de kikkererwten op een bakplaat. Kruid met cayennepeper en zout. Bak de kikkererwten in 25 minuten krokant in de oven. Bak de kalkoenblokjes gaar in olijfolie. Kruid met peper en zout. Borstel de bospaddenstoelen schoon en snijd in gelijke stukken. Bak de champignons in olijfolie. Voeg het uitgeperst knoflookteentje en de gesnipperde peterselie toe. Haal de zoete aardappel uit de oven en snijd ze doormidden. Verdeel er de paddenstoelen en kikkererwten over. Lepel op iedere aardappel zure room. Werk af met gebakken kalkoenblokjes, zonnebloempitten en verse koriander. 

Share by: