Zalm met notencrumble, venkel en saffraan

Zalm met notencrumble, venkel en saffraan

recept boordevol omega 3, gezond voor hart- en bloedvaten

Nodig voor 2 pers:

2 zalmfilets - 1 klein handje walnoten - 1 klein handje pistachenoten - 1 ui -

1 venkel - 1 prei - 3 saffraandraadjes - 100 ml groentebouillon - 50 ml witte wijn - 100 m sojaroom - 1 el gehakte peterselie - oijfolie - peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de saffraandraadjes in de witte wijn en laat even trekken. Pel de ui en snipper hem fijn. Spoel de venkel en de prei en snijd klein. Houd het venkelgroen voor de afwerking. Hak de noten klein en vermeng ze met de peterselie. Kruid de zalmfilets met peper.  Schik ze in een ovenschaal, beleg ze met de notencrumble. Bedruppel met 1 el olijfolie.

Zet de zalm 20 min. in de oven. Stoof ondertussen de ui aan in olijfolie.  Voeg de venkel en de prei toe, blus met de wijn en de saffraan. Voeg de bouillon toe en laat 15 min. zachtjes sudderen. Voeg de sojaroom toe en breng verder op smaak met peper. Serveer de zalm et de groenten, werk af met het venkelgroen. Wij aten de zalm met frietjes, is ook lekker met peterselie-aardappelen.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: