Farfalle met gehaktballetjes, mozzarella en kerstomaatjes

Farfalle met gehaktballetjes, mozzarella en kerstomaatjes

Pastasalade, ook een kinderfavoriet!

Nodig voor 2 porties

200 g farfalle - 200 g gemengd gehakt - 75 g mozzarellaballetjes -

100 g kerstomaatjes - enkele takjes bladpeterselie - 1 ei - 2 el paneermeel - 1/2 el spaghettikruiden - 1 el Provençaalse kruiden - olijfolie


Bereiding

Kook de farfalle gaar volgens de gebruiksaanwijzingen. Giet af en laat afkoelen. Kruid het gehakt met de spaghettikruiden en meng er het ei en het paneermeel door. Hak de blaadjes van de peterselie fijn en meng ze door het gehakt. Rol balletjes en bak ze gaar in olijfolie. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Meng 2 el olijfolie met 1 el Provençaalse kruiden. Meng de gehaktballetjes, de mozzarella, de kerstomaatjes en de kruidenolie onder de pasta. Garneer met enkele blaadjes bladpeterselie.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: