Gnocchi met spruitjes, pompoen en zure room

Gnocchi met spruitjes, pompoen en zure room

Heerlijke groenten uit de oven.

Nodig voor een grote ovenschaal

500 g gnocchi van aardappelen - 500 g spruitjes - 1 rode ui - 250 g pompoen - 1 citroen - 2 eetlepels gesnipperde bladpeterselie - 2 eetlepels gehakte walnoten - 200 g zure room - olijfolie - peper - zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de spruitjes schoon en blancheer ze 5 minuten in licht gezouten water. Giet af. Pel de ui en snijd in ringen. Snijd de pompoen in blokjes. Rasp de schil van de citroen. Breng water aan de kook. Kook de gnocchi's gaar volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Doe de pompoenblokjes, de spruitjes, de citroenrasp en de gnocchi's in een kom. Besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng ondereen en doe alles op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20 minuten in de oven. Neem uit de oven en leg de zure room erop. Bestrooi met de peterselie en de walnoten.

Share by: