Ovenschotel met venkel, prei en hazelnootkorst

Ovenschotel met venkel, prei en hazelnootkorst

Nodig voor een grote ovenschotel

250 g (diepvries)prei - 1 venkel - 1 gele paprika - 1 teentje knoflook - 150 g parmezaan - 5 el margarine - 5 dl melk - 300 g pastahorentjes - 4 el hazelnoten - 4 el panko - nootmuskaat - peper - zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.. Maak de groenten schoon. Snijd de venkel in stukjes, de prei in ringetjes en de paprika in reepjes. Verhit een lepel margarine en fruit de groenten. Voeg het uitgeperste knoflookteentje toe. Laat 8 minuten sudderen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Kook de pastahoorntjes gaar in licht gezouten water volgens de gebruiksaanwijzingen. Giet af.

Smelt de 4 el margarine in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en laat even bakken. Voeg dan de melk beetje bij beetje en al roerend toe. Klop tot een gebonden saus. Kruid met peper en nootmuskaat. Meng er 2/3 van de kaas onder. 

Meng de saus met de groenten en de pasta. Doe in een ovenschotel.

Hak de hazelnoten fijn. Meng de hazelnoten met de panko en de rest van de parmezaan. Strooi dit mengsel over de ovenschotel en plaats 15 minuten in de oven, eventueel nog even onder de grill.

Share by: