Wok met kip, oesterzwammen en prinsessenbonen

Wok met mie, kip, oesterzwammen en prinsessenbonen

Nodig voor een wok vol

250 g noedels (Chinese eiermie) - 300 g blokjes kip - 400 g prinsessenbonen - 250 g oesterszwammen - wokolie - 1 rode ui - 2 el ongezouten pinda's - verse kruiden: basilicum, munt, koriander ... - 3 el woksaus - peper - zout

Bereiding

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de uiteinden van de prinsessenbonen. Kook ze 4 minuten in ruim kokend water, giet af en laat uitlekken. Snijd de grote oesterzwammen doormidden. Pel en halveer de ui en snijd vervolgens in halve ringetjes. Hak de pinda's grof. Pluk de blaadjes van de basilicum, koriander en/of munt. Verwarm een wok op hoog vuur, schenk de olie erin en bak de kip en de ui 3 minuten. Voeg de prinsessenbonen en oesterzwammen toe en roerbak 2 minuten. Zet het vuur laag. Voeg de woksaus toe, meng goed en warm nog even door. Schep de pinda's erdoor. Schep de mie in  grote kommen met daarop het kipmengsel en strooi de kruiden erover. Smakelijk!

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: