Noodles met groenten en gerookte tofu

Noodles met groenten en gerookte tofu

Heerlijke smaken gecombineerd!

Nodig voor 2 kommen

150 g udon noodles - 200 g gerookte tofu - olijfolie - 250 g peultjes - 1 rode ui - 200 g paksoi  - 3 lente-uitjes -  1 el sesamzaadjes

saus: 2 el olijfolie - 2 el pindakaas -  2 el ahornsiroop - 2 el sojasaus - 1 el miso pasta - stukje verse gember - 2 teentjes knoflook - 1 tl chilivlokken



Bereiding

Kook de noodles gaar volgens de gebruiksaanwijzingen. Bewaar een beetje kookvocht. Snijd de gerookte tofu in blokjes en bak ze krokant in olijfolie in een wok. Doe de tofu uit de wok, voeg terug wat olijfolie toe en wok de peultjes gedurende enkele minuten. Voeg dan de rode ui, in stukken gesneden, toe. Wok terug enkele minuten. Voeg dan de paksoi toe, in reepjes gesneden. Wok tot de groenten beetgaar zijn. Maak dan de saus: Meng de olijfolie met de pindakaas, de ahornsiroop, de sojasaus, de miso pasta, geraspte gember,  de uitgeperste knoflookteentjes en de chilivlokken. Neem de groenten uit de wok en verdeel over 2 kommetjes. Doe de saus dan in de wok en bak 1/2 minuut. Voeg dan de noodles toe en een geutje kookvocht. Meng goed. Leg de noodles naast de groenten in het kommetje. Serveer met de tofublokjes. Garneer met ringetjes lente-ui en sesamzaadjes. 

Share by: