Pappardelle met pompoensaus

Pappardelle met pompoensaus

Verrassend lekker, roomzachte pasta met krokante pompoenschijfjes!

Nodig voor 4 personen

1 butternut-pompoen - 50 g geraspte pecorino - 2 el panko - 2 teentjes knoflook - 1 el gehakte peterselie - olijfolie - 400 g pappardelle - 250 ml sojaroom - 300 g verse spinazie - 4 el pompoenpitten - peper - zout

Bereiding

Rooster de pompoenpitten in een pannetje.

Verwarm de oven op 180 °C. Halveer de pompoen, verwijder de pitten. Schil 1 helft, snijd in plakken en leg op een ovenplaat. Besprenkel met olijfolie. Snijd de rest van de ongeschilde pompoen ook in plakken en leg op een andere bakplaat of ovenschotel. Meng de pecorino met de panko, 1 gesnipperd knoflookteentje, 1 eetlepel peterselie en een geutje olijfolie tot een crumble. Kruid met peper. Strooi de crumble over de ongeschilde pompoenplakken. Zet de schalen 20 minuten in de oven.

Kook ondertussen de pappardelle beetgaar in licht gezouten water volgens de gebruiksaanwijzingen. Giet af.

Mix de geschilde pompoenplakken met de sojaroom tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout.  Schep er de pasta door.

Verhit in een grote pan een geutje olijfolie en roerbak de spinazie met 1 gesnipperd knoflookteentje tot de spinazie geslonken is. Schep voorzichtig door de pasta.

Verdeel de pasta over borden. Verdeel er de geroosterde pompoenpartjes over en werk af met de geroosterde pompoenpitten.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: