Ovenschotel met gehakt en knolselderpuree

Ovenschotel met gehakt en knolselderpuree

Winterse ovenschotel met extra groenten!

Nodig voor een grote ovenkom

500 g gemengd gehakt - 1 knolselder -  1 rode paprika - 2 wortelen - 1 ui - 1 teentje knoflook - 1/2 kl tijm - 1/2 kl rozemarijn - 4 el sojaroom - nootmuskaat - peper - zout - olijfolie - 1 courgette - paneermeel - margarine voor bakken en braden

Bereiding

Verwarm de oven op 180 °C. Schil de knolselder, snij  in blokjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en pureer samen de room. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Snijd de ui, de knoflook, de paprika, de courgette en de wortelen in kleine stukjes. Fruit de groenten aan in olijfolie. Breng op smaak met tij, rozemarijn, peper en zout. Laat 10 minuten zachtjes sudderen. Bak het gehakt rul in de pan en kruid met peper en zout. Neem een ngevette ovenschotel. Lepel er de groenten in. Leg daarop het gehakt en eindig met de knolselderpuree. Strooi er paneermeel over, leg er kleine klontjes margarine op en zet 25 minuten in de oven.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: