Pappardelle met romige groene kool en scampi's

Pappardelle met romige groene kool en scampi's

Smeuïge winterpasta, verrassend lekker!

Nodig voor 2 pers

16 scampi's, schoongemaakt - 1/2 groene kool - 1 ui - 1 teentje knoflook -

400 ml kokosroom - 200 g pappardelle - 1 kl oregano - 1 kl chilivlokken - peper - zout - olijfolie

Bereiding

Spoel de groene kool en snijd in reepjes. Pel en snipper de ui. Kook de pappardelle gaar in licht gezouten water volgens de gebruiksaanwijzingen. Fruit de ui in olijfolie. Voeg de kool toe en pers het knoflookteentje uit boven de groene kool. Voeg de oregano toe. Laat de groene kool zachtjes sudderen. Voeg de kokosmelk toe en laat nog even verder sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Bak ondertussen de scampi's in olijfolie. kruid met de chilivlokken, peper en zout. Verdeel de pappardelle over 2 borden. Lepel er de groene kool over en vervolgens de scampi's.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: