Pittige bonen met tomatensaus

Pittige bonen in tomatensaus

Een bord vol prebiotica, naar een recept van dr. Megan Rossi.

Nodig

olijfolie -  1 ui - 3 teentjes knoflook - 1 blik tomatenstukjes (400 g ) - 1 blik borlottibonen (400 g) - 1 blik cannellinibonen (400 g) - 40 g zwarte olijven - 40 g verse spinazie - 1 tl gerookt paprikapoeder - 1/2 tl cayennepeper - 1 tl komijn - 1 el sojasaus - 1 tl azijn - 1 tl zoetstof  - zout - peper - eieren - zure room of Griekse yoghurt

Bereiding

Snipper de ui fijn. Stoof de ui aan in olijfolie. Pers er de teentjes knoflook boven uit en kruid met de gerookte paprikapoeder, de komijn en de cayennepeper. Laat samen enkele minuten bakken. Voeg dan het blik gepelde tomatenstukjes toe en laat 15 min. zachtjes sudderen. Voeg daarna de in ringetjes gesneden olijven, de borlottibonen en de cannellinibonen toe. Laat terug 15 min. sudderen. Voeg tot slot de sojasaus, de azijn, de zoetstof en de spinazie toe. Laat nog enkele minuten sudderen en breng verder op smaak met peper en zout. Pocheer 1 of 2 eieren per persoon. Verdeel de bonen over borden. Leg bovenop een gepocheerd ei. Werk af met zure room of Griekse yoghurt. Werk af met cayennepeper.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: