Pompoen-curry soep met een kabeljauwhaasje met pittige crumble

Pompoen-currysoep met kabeljauwhaasje met pittige notencrumble

Nodig voor 2 borden

250 g kastanjepompoen - 1 aardappel - 1 ui - 1/2 kl korianderpoeder - olijfolie - 500 ml kippenbouillon -  1 teentje knoflook - 1 el currypoeder -  2 kabeljauwhaasjes  -  peper - zout - verse koriander of scheutjes

Crumble: handvol verse koriander - 1 chilipepertje - 1 teentje knoflook - 15 g walnoten - 25 g oude kaas of parmezaan - 2 el olijfolie - peper - zout 


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil ​​​​​​​​de aardappel. Was de pompoen. Snijd ze in gelijke stukken. Pel de ui en snijd in ringen. Leg de ui, de aardappel en de pompoen op een ovenplaat. Strooi er het korianderpoeder over en besprenkel met olijfolie. Rooster de groenten 25 minuten in de oven. Roer af en toe.​​​​​​​​

Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de gegrilde groenten toe. Voeg nog een teentje knoflook toe en de currypoeder. Laat 20 minuten sudderen.​​​​​​​​

Dep ondertussen de kabeljauwhaasjes droog. Leg ze in een ovenschaaltje en borstel ze in met olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de oven. ​​​​​​​​

Maak de crumble. Hak de verse koriander grof. Pel het teentje knoflook. Maak het chilipepertje schoon. Doe de koriander samen met de knoflook, het chilipepertje, de walnoten, de kaas en de olijfolie in de blender en mix. Kruid met peper en zout.​​​​​​​​

Mix de soep en breng ze verder op smaak met peper en zout. Verdeel ze over de borden, leg er een stukje kabeljauw in en werk af met de pittige crumble en verse koriander of scheutjes. (naar een recept van libellelekker)


Serveer deze soep met een goed stuk meergranenbrood als maaltijd.

Ze is ook lekker als feestelijk voorgerecht. Gebruik dan een kleiner stuk kabeljauw per persoon.


Share by: