Pompoen-paprikasoep met pompoenpitten

Pompoen-paprikasoep met pitten

Gewoon heerlijk!

Nodig voor 2 liter soep

1 butternutpompoen - 2 rode paprika's - 2 uien - 1/2 chilipepertje -

1 kruidentuiltje - 1,7 l groentebouillon - peper - 25 g pompoenpitten -

25 g dennenpitten

Bereiding

Breng de bouillon aan de kook. Pel de uien, snijd in grove stukken. Maak de paprika's schoon en snijd in reepjes. Snijd de butternut overlangs door, verwijder de pitten en snijd in stukken. Verwijder de zaadjes van de chilipeper. Voeg de groenten, het chilipepertje en het kruidentuiltje toe aan de kokende bouillon.  Laat 20 minuten koken. Haal het kruidentuiltje uit de soep. Mix de soep. Breng verder op smaak met peper. Rooster de pitten in een anti-aankleefpan. Serveer de soep gegarneerd met de pitten.

Share by: