Pompoen uit de oven met kip en amandelsaus

Pompoen uit de oven met kip en amandelsaus

Verrassend lekker recept van Karola's kitchen, rijk aan planten en dat sausje moet je zeker geproefd hebben!

Nodig voor 2 à 3 personen

2 rode uien - 1/2  kleine butternutpompoen - 1 rode paprika -  1 teentje knoflook - 250 g geraspte  witte kool - 3 el  olie - 1,5 tl ras el hanout - 1 tl gedroogde orgeano - 1/2 tl gemalen komijn - 1/2 tl pikante paprikapoeder - peper - grof zeezout -  250 g kerstomaatjes -  250 g (plantaardige) kippenreepjes - 1/2 tl kippenkruiden - 125 g linzen uit blik - sap van 1/4 citroen - handvol veldsla

amandelsaus: 50 g 100% amandelpasta - sap van 1/4 citroen - 2 à 3 el water - 50 g (plantaardige) natuuryoghurt - enkele druppels rode tabasco 


Bereiding

Verwarm de oven op 210°C. Snijd de uien in partjes, de butternut in blokjes (ongeschild) en de paprika in reepjes. Stort de groenten op een bakplaat en pers de knoflook erbij. Besprenkel met 1 el olie en alles specerijen. Schep de witte kool om met 1 el olie. Stort de witte kool ook op de bakplaat en kruid met peper en grof zeezout. Schep alles goed om zodat de olie en de specerijen gelijkmatig verdeeld zijn. Verdeel de kerstomaatjes over de andere groenten en plaats de bakplaat 25 min. in de oven. Open halverwege even de oven om stoom te laten ontsnappen. Maak intussen het sausje: Meng de amandelpasta met het citroensap. Klop er geleidelijk aan het water door tot je een homogeen mengsel bekomt. Kruid met peper en zout. roer er de yoghurt en tabasco door. Bak de (plantaardige) kipstukjes in olie en kruid met kippenkruiden. Spoel de linzen en laat ze goed uitlekken. Besprenkel de geroosterde groenten met citroensap. Schep er de kip, de linzen en de veldsla door. Serveer warm of koud met het amandelsausje.


Share by: