Preirisotto met krokante pancetta en oesterzwammen

Preirisotto met krokante pancetta en oesterzwammen

Risotto kan iedereen bekoren!

Nodig voor 2 porties

50 g pancetta - 1 prei - 125 g oesterzwammen - 1 rode ui - 100 g spinazie - 1 teentje knoflook - olijfolie - 50 g grana padano - 125 g risottorijst - 375 g groentebouillon - peper


Bereiding

Snipper de ui fijn. Snijd de prei in halve ringen. Stoof de ui en prei in olijfolie gedurende 5 minuten. Pers het knoflookteentje uit boven de groenten. Voeg de rijst toe en roerbak 2 minuten tot de korrels glazig zijn. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen tot de bouillon opgenomen is. Voeg dan terug bouillon toe. herhaal tot alle bouillon op is. Na ongeveer 17 minuten is de rijst gaar. Voeg de laatste 5 minuten de spinazie toe en laat slinken. Neem van het vuur en voeg de grana padano toe. Breng op smaak met peper. Snijd tijdens het koken van de rijst de oesterzwammen in stukken. Bak ze in olijfolie op een hoog vuur. Kruid met zout en peper. Bak ook de pancetta krokant in een pan met anti-aankleeflaag zonder vetstof. Verdeel de ristotto over 2 borden. Werk af met de oesterzwammen en de pancetta.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: