Rundstajine

Rundstajine

Tajine, altijd een beetje zon op tafel en deze smaakt zooooo lekker!

Nodig voor 4 pers:

1 ui - 40 g gember - 400 g rundsstoofvlees - 2 kl ras-el-hanout - 500 g zoete aardappelen - 500 g diepvrieserwten - 1 blik gepelde tomaten (400 g) -

peper - zout - 1 citroen - verse koriander - olijfolie

Bereiding:

Pel de ui en snipper hem fijn. Schil de gember en rasp fijn. Fruit de ui aan in de tajine in olijfolie. Voeg het stoofvlees en de gember toe. Bak het vlees rondom bruin. Voeg 2 kl ras-el-hanout toe en water zodat het vlees net onder staat. Breng aan de kook en laat 40 minuten zachtjes sudderen onder deksel.

Schil de zoete aardappelen en snijd in stukjes. Voeg na 40 min. de aardappelen toe en laat 10 min. verder sudderen. Voeg dan de diepvrieserwtjes en het blik gepelde tomaten toe. Laat afgedekt nog 10 min. sudderen. Breng verder op smaak met peper, zout en ras-el-hanout. Garneer de tajine met schijfjes citroen en verse koriander.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: