Salade met eendenborst en granaatappelpitjes

Salade met eendenborst en granaatappelpitjes

Feestelijk lekker, ook ideaal als voorgerechtje.

Nodig voor 4 bordjes

1 sinaasappel - 1 rode ui - 1 el honing - 2 el rode wijnazijn - 4 el olijfolie - peper - 1 granaatappel - 1 stronkje witlof of radicchio - 1 bussel waterkers - 50 g rucola - 1 el walnoten - 1 el pistachenootjes - 1 el pompoenpitten - 12 plakjes gerookte eendenborst - 8 kl Griekse yoghurt - bladpeterselie

Bereiding

Was de sinaasappel en rasp de schil. Pers de sinaasappel uit. Snipper de ui fijn. Meng de schilrasp, het sinaasappelsap, de gesnipperde ui, de honing, de rode wijnazijn en de olijfolie. Breng op smaak met peper. Haal de zaadjes uit de granaatappel. Snipper de radicchio of het stronkje witloof. Meng met de blaadjes van de bussel waterkers, de rucola, de granaatappelpitjes, de walnoten, de pistachenoten en de pompoenpitten. Besprenkel met de vinaigrette. Verdeel de salade over bordjes. Leg er plakjes gerookte eendenborst over. Werk af met 2 kl Griekse yoghurt per bordje en een takje bladpeterselie.

Share by: