Tagliata met Italiaanse salade

Tagliata met Italiaanse salade

Nodig voor 4 borden

4 biefstukken chateaubriand – olijfolie – 300 g kerstomaatjes (gele, oranje, rode) – 100 g half-zongedroogde tomaten – 100 g blauwe olijven – 200 g rucola – 50 g parmezaanschilfers – olijfolie – handvol dennenpitten

                   vinaigrette: 1 el honing – 6 el olijfolie – 2 el balsamico-azijn –

peper – fleur de sel


Bereiding

Leg de biefstuk gedurende 20 min in de oven op 50°C. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Rooster de dennenpitten in een grilpan. Spoel rucola en de kerstomaatjes. Snijd de kerstomaatjes middendoor. Maak een salade van de rucola, de kerstomaatjes de half-zongedroogde tomaten en de olijven. Verdeel over 4 borden. Draai erover met de pepermolen. Besprenkel met de vinaigrette. Garneer met de parmezaan. Verhit olijfolie in een pan, goed heet. Leg de biefstukken 30 seconden aan iedere zijde in de pan om dicht te schroeien (kookwekkertje). Neem de pan van het vuur en laat de biefstuk nog heel even rusten in de pan. Snijd de biefstukken in reepjes van 2 cm. Leg het vlees bij de salade. Serveer eventueel met ciabatta.


Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: