Tjap tjoy met kip

Tjap tjoy met kip

Voor als het lekker en snel moet zijn.

Nodig voor een wokje vol

200 g kippenblokjes - peper - zout - 200 g peultjes - 400 g wokgroenten -

1 rood pepertje - 1 teentje knoflook - 1,5 el oestersaus - 1 el sojasaus - sausbinder voor bruine sauzen - bladpeterselie - gehakte gezouten pinda's - (bruine) rijst - 250 ml groentebouillon


Bereiding

Kook rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzingen. Bak de kipblokjes rondom bruin in olijfjolie in een wok. Kruid met peper en zout. Neem uit de wok. Voeg de wokgroenten en de peultjes toe. Voeg dan nog het geperst teentje knoflook en het pepertje in ringetjes gesneden (zonder zaadjes) toe. Wok gedurende enkele minuten. Voeg dan de groentebouillon toe, de kippenblokjes, de oestersaus en de sojasaus. Laat 10 minuten zachtjes sudderen. Bind de saus lichtjes met maïzena sausbinder voor bruine saus. Breng verder op smaak met peper. Verdeel de rijst en de groenten over kommetjes. Garneer met bladpeterselie en gehakte gezouten pinda's.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: