Tomatencouscous met feta

Nieuwe alinea

Tomatencouscous met feta

Zalig zonnig recept om te genieten!

Nodig voor 4 pers

130 g kikkererwten (blik) - olijfolie - 1 kl komijnpoeder - 1/2 kl gerookt paprikapoeder - zout - 1 ui - 300 g couscous - 1 blikje tomatenpuree (70 g) - 400 ml groentebouillon - peper - 500 g kerstomaatjes - 50 g (diepvries) granaatappelpitjes - 100 g feta - verse koriander

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kikkererwten. Laat ze uitlekken en maak ze droog. Doe ze in een kom. Voeg 1 el olijfolie, het komijnpoeder, het gerookt paprikapoeder en een snufje zout toe. Meng goed. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze in de oven. Rooster de kikkererwten ongeveer 25 minuten. Pel ondertussen de ui en snipper fijn. Fruit de ui aan in olijfolie. Voeg dan de couscous en de tomatenpuree toe. Laat enkele minuten meebakken. Voeg dan de groentebouillon toe. Meng goed. Zet vuur af en een deksel op de pan. Laat 15 min. staan zodat de couscous kan zwellen. Breng verder op smaak met peper en zout. Leg op een schotel. spoel de kerstomaten en snijd ze middendoor. Verdeel ze over de couscous. Voeg de krokante kikkererwten toe en de (diepvries)granaatappelpitjes. Leg blokjes feta op de couscous. Garneer met koriander en besprenkel met olijfolie. (naar een idee van "Uit Paulines keuken".

Share by: