Traybake met zalm en bloemkool

Traybake met zalm en bloemkool

Een van mijn favoriete gerechten ...

Bereiding voor  2 à 3 pers

500 g aardappelen - 1 bloemkool - 1 ui - 2 kl rozemarijn - olijfolie - peper - zout - 2 zalmfilets - verse basilicum

saus: 1 brikje sojaroom - 4 kl groene currypasta - peper - zout


Bereiding

Verwarm de oven op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook 5 minuten in water. Giet af. Maak de bloemkool zuiver en verdeel in roosjes. Pel een ui, snijd in halve ringen. Doe alles tesamen op het bakblik. Verdeel 2 de rozemarijn erover en besprenkel met enkele eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Plaats gedurende 20 minuten in de oven. Snijd ondertussen de zalmfilets in stukken. Kruid met peper. Verdeel de zalm over de bakplaat en zet nog 10 minuten terug in de oven. Garneer met basilicum en serveer, indien gewenst met currysaus. Verwarm hiervoor de sojaroom met de currypasta. Breng verder op smaak met peper en zout. Liever pikanter, voeg dan extra currypasta toe.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: