Vispannetje met kabeljauw en prei

Vispannetje met kabeljauw en prei

Nodig voor 2 porties

1 ui - 1 prei - nootmuskaat - 2 kl paprikapoeder - 100 ml sojaroom - 2 kabeljauwfilets - 125 g kerstomaatjes - gemalen belegen kaas - olijfolie - 1 el witte wijnazijn - peper - bouillonpoeder

Bereiding

Verwarm de oven op 180 °C. Snijd de ui en de prei in fijne halve ringen. Verhit een lepel olijfolie in een keteltje en stoof de prei gedurende 6 minuten. Leg de prei in een ovenschotel. Stoof dan de ui in olijfolie gedurende enkele minuten. Voeg het paprikapoeder toe en bak enkele minuten mee. Blus de ui af met de witte wijnazijn en de room. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen en inkoken. Breng op smaak met 1 kl bouillonpoeder, peper en nootmuskaat. Dep ondertussen de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Leg de kabeljauw op de prei in de ovenschaal. Voeg de kerstomaatjes toe. Giet de roomsaus er overheen en bestrooi met de belegen kaas. Zet het vispannetje 20 minuten in de oven tot de kabeljauw gaar is. Serveer met aardappelpuree en extra groenten zodat je kan eten tot je verzadigd bent.

Share by: