Vissoep met graantjes

Vissoep met graantjes

Nodig

1,5 liter visbouillon - 500 g broccoli - 1 ui - 250 g wortelen - 3 lente-uitjes -

100 g tarwegraantjes - 400 g vis naar keuze - 1/2 dl sojaroom -

2 koffielepels kurkuma - peper - gesnipperde peterselie

Bereiding

Breng de bouillon aan de kook. Maak de broccoli,  de ui en de wortelen zuiver. Snipper de ui. Snijd de wortelen overlangs in vieren en dan in plakjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Voeg de ui, de broccoli en de wortelen toe aan de kokende bouillon. Voeg na 5 minuten de tarwegraantjes toe, roer goed. Voeg dan de vis toe en laat nog 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg daarna de sojaroom en de kurkuma toe. Breng op
smaak met peper en werk af met peterselie en lente-ui.

Share by: