Voedend kommetje

Voedend kommetje

Kommetje vol met vezels, prebiotica, polyfenolen, gezonde vetten en gefermenteerde producten.

Nodig

rode  paprika - verse spinazie - bruine gekookte rijst  - geraspte wortelen - stukjes avocado - tofu - groentebouillon - tamari - rijstazijn - knoflook - basilicum - maanzaadjes - norivlokken

saus: 200 g geraspte wortelen - 1 teentje knoflook - 125 ml water - 65 g tahini - 3 el rijstazijn - 1 el tamari - zout - mespunt gember

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tofu in stukjes. Maak een marinade van groentebouillon, tamari, rijstazijn en knoflook. Laat de tofu hierin 15 minuten marineren. Doe de tofu en de marinade dan op een bakplaat of in een ovenschotel. Plaats gedurende 25 minuten in de oven. Verdeel dan alles in een kommetje: stukjes rode paprika, verse grof gehakte spinazie, bruine rijst, geraspte wortelen, stukjes avocado, gebakken tofu, verse basilicum, maanzaadjes en norivlokken​​​​​​​​. Maak een sausje door alle ingrediënten ondereen te mixen. Lepel de saus in het kommetje.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: