Wortelsalade

Wortelsalade

Zorg dat je voldoende "maal"tijd hebt als je deze salade maakt.

Het eten duurt langer dan het maken! 

(naar een recept van dr. Megan Rossi)

Nodig

1 meergranenstokbroodje - 1 teentje knoflook - 1 oranje wortel - 1 paarse wortel - 1 gele wortel - 6 kerstomaatjes - 1 el zonnebloempitten - 1 el pompoenpitten - gesnipperde peterselie - 3 lente-uitjes

saus: 40 g Griekse yoghurt - 1/2 limoen - 1 teentje knoflook - 1 el gemalen parmezaan - grof zout

Bereiding

Snijd een meergranenstokbrood in dikke schijven. Smeer iedere snee in met een teentje knoflook, in de lengte doorgesneden. Plaats onder de grill tot ze goudbruin gebakken zijn. Plaats opzij en laat afkoelen.

Maak een sausje door de Griekse yoghurt te mengen met 1 uitgeperst teentje knoflook, het sap van 1/2 limoen en de parmezaan. 

Dunschil de wortelen of boen ze schoon. Snijd de oranje wortel in dunne schijfjes. Rasp de gele wortel grof, snijd een paarse wortel met een mandoline in lange schijven. Snijd 6 kerstomaatjes in kwartjes. Verdeel de wortelen, de kerstomaatjes, de gesnipperde lente-uitjes, de zonnebloempitten en de pompoenpitten over 2 borden. Bestrooi met gesnipperde peterselie en grof zout. Garneer met de saus. Leg het brood erbij, eventueel gegarneerd met de groenten en de saus. 

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: