zalm met venkel en garnalen

Zalm met venkel en garnalen

Nodig voor 2 porties

  • 200 g zalmfilet - 1 venkel - 100 g grijze garnalen - citroensap - 100 ml groentebouillon - maïszetmeel - 100 ml sojaroom - peper - zout - bakmargarine

Bereiding

Spoel de venkel en snij ‘m in kleine blokjes. Bewaar het venkelgroen voor de afwerking van het gerecht. Snij de zalm in blokjes van zo’n 2 cm. Stoof de venkel aan in margarine. Doe er de zalm bij en roer om. Voeg dan de bouillon toe. Laat 5 à 7 minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel op de pan. Doe de room erbij in de pan en laat inkoken tot de gewenste dikte. Bind de saus indien nodig bij met wat maïszetmeel. Doe de grijze garnalen bij de saus en laat ze warm worden. Breng op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak. Garneer met het groen van de venkel.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: