Avocado-nuggets met munt-limoensaus
Nodig
2 avocado’s – tarwebloem – 1 ei – paneermeel –
200 g Griekse yoghurt 10% – 1 limoen – klein handje muntblaadjes – peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de avocado’s doormidden en haal de pit eruit. Schep het vruchtvlees er met een lepel in één geheel uit. Snijd er vervolgens in de lengte halve maantjes van. Maak 3 schaaltjes klaar met elk afzonderlijk tarwebloem, opgeklopt ei en paneermeel. Zet tevens een bakplaat met bakpapier klaar. Haal nu de avocado maantjes één voor één door respectievelijk de tarwebloem, het ei en het paneermeel. Schik ze op de bakplaat en bak krokant in de oven in ongeveer 15 minuten. Maak ondertussen de dipsaus. Rasp wat zeste van de limoenschil en snijd de muntblaadjes in fijne stukjes. Pers de limoen uit in de yoghurt en meng met de munt en limoenrasp en voeg naar smaak peper toe. Serveer de avocado nuggets met de dipsaus.