Clafoutis met peer

Clafoutis met peren

Vrij van gluten, koemelk, lactose, noten, pinda, soja en tarwe

Clafoutis lukt altijd! Je kan hem warm, lauw of koud eten, met of zonder ijs. Je kan variëren met de granen, met de melk/drink en met het soort fruit.

Dat maakt dat clafoutis gemakkelijk aanpasbaar is aan allergieën en intoleranties. Er is dus een versie voor iedereen!

Nodig voor 1 taart

2 à 3 peren - 25 g glutenvrije havermout - 50 g glutenvrije bloem - 4 eieren - 150 g suiker/zoetstof - 250 ml rijstdrink

Bereiding

Verwarm de oven op 180 °C. Schil de peren, snijd in stukken en verdeel de peren over een ingevette taartvorm. Meng de rijstdrink met de bloem, de havermout, de eieren en de suiker. Meng goed. Giet dit mengsel over de peren. Plaats gedurende 40 minuten in de oven.

Share by: