Erwtensoep met kokosvlokken
kastrol vol

Nodig
1 ui – 3 stengels selder – 3 teentjes knoflook – 400 g (diepvries)erwten – 150 g spinazie – 1 blik witte bonen (400 g) – handvol verse munt – 850 ml groentebouillon – peper
Garnituur: 30 g kokosvlokken - 1 koffielepel olijfolie – ½ koffielepel gerookt paprikapoeder – ¼ koffielepel gedroogde knoflook – 100 g zure room of yoghurt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui fijn. Snijd de selder in stukjes. Spoel de witte bonen. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de groenten toe en laat 20 minuten koken. Meng ondertussen de kokosvlokken met de olie, de gerookte paprika en de knoflook. Verdeel dit mengsel op een bakplaat belegd met bakpapier. Plaats 3 à 4 minuten in de oven tot de kokosvlokken licht gebruind zijn. Mix de soep en breng verder op smaak met peper. Serveer de soep met een lepel zure room/yoghurt en de kokosvlokken.