Feestelijk ijstaart

Feestelijke ijstaart

Vrij van koemelk, lactose, noten, pinda en eventueel vrij van gluten, kippenei en tarwe, FODMAP-arm

een heerlijk recept, gekregen van collega Evelien Truyen

Nodig voor 1 taart:

1 doos Oreokoekjes Original (176 g) - 500 m soja opkoproom - 180 g suiker -

3 eieren - garnituur: cacaopoeder, zilveren suikerbolletjes, ganaatappelpitjes ...

Bereiding:

Plet de koekjes fijn. Bekleed een sprinvorm met bakpapier. Leg de helft van de geplette koekjes op de bodem van de springvorm. Scheid de eidooiers en de eiwitten. Klop 3 eiwitten stijf met 60 g suiker. Klop 3 eidooiers los met 60 g suiker. Klop de opkloproom op met 60 g suiker. Schep de stijfgeklopte opkloproom onder de eidooiers. Schep het stijfgeklopt eiwit voorzichtig onder het roommengsel. Doe de helft van het roommengsel op de geplette koekjes.

Leg daarop de andere helft van de koekjes. Leg er tenslotte de rest van de roomvulling op. Plaats de taart gedurende 1 nacht in de diepvries. Garneer met cacaopoeder, zilveren suikerbolletjes of vers fruit.





Maak er een paas-ijstaart van!

Gebruik hetzelfde recept, garneer met toefjes slagroom die je gekleurd hebt met gele voedingskleurstof.

Share by: