Geroosterde pompoen met salade van quinoa en spinazie

Geroosterde pompoen met salade van quinoa en spinazie

Verrassend lekker!

Nodig voor 2 porties

1 kleine flespompoen - 45 g Parmaham - 100 g verse spinazie - 1 rode ui -

100 g feta - 75 g quinoa (eventueel 3 kleuren) - 2 eetlepels pijnboompitten -

1 eetlepel ahornsiroop - 2 eetlepels olijfolie - balsamicocrème - peper - zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de pompoen. Snijd hem overlangs door, verwijder de pitten. Leg ze met de zijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de pompoen met olijfolie en met de ahornsiroop. Kruid met peper en zout. Zet 45 minuten in de oven.

Spoel ondertussen de quinoa met koud water. Kook de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af.

Snijd de rode ui in dunne ringen. Rooster de pijnboompitten in een anti-aankleefpan zonder vetstof.

Meng de spinazie en de uiringen onder de quinoa. Kruid met peper.

Schik de pompoen op borden. Verdeel de salade over de borden. Snijd de ham middendoor en verdeel de ham over de borden. Verkruimel de feta over de salade. Garneer met de pijnboompitten. Spuit kris-kras balsamicocrème over het gerecht. (naar een recept van Colruyt)

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: