Glutenvrije appelcake

Nieuwe alinea

Glutenvrije appelcake

Vrij van gluten, koemelk, noten, pinda, soja en tarwe

Nodig:

150 g margarine vrij van koemelk en soja - 150 g suiker - 3 eieren - 175 g glutenvrije bloem - 1 grote kl glutenvrij bakpoeder - 1 appel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 165°C. Laat de margarine zacht worden. Meng de margarine met de suiker en de eidooiers. Klop goed luchtig. Voeg vervolgens de gezeefde glutenvrije bloem toe en het bakpoeder. Klop goed ondereen tot een romig beslag. Klop het eiwit van de eieren stijf en schep dit voorzichtig onder het deeg. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Schep de appel onder het deeg. Giet het deeg in een beboterde bakvorm van 1 liter inhoud. Laat 1 uur bakken in de oven. (recept van VCV)

Share by: