Glutenvrije rabarbertaart

Glutenvrije rabarbertaart

Vrij van gluten, koemelk, lactose, pinda, soja en tarwe, arm aan FODMAP's

Superlekker!

Nodig

1 pak amandelspijs van Peaks Free From - 3,5 ei - 175 g glutenvrij meel  (Schar) + beetje om de taartvorm te bebloemen - 75 g suiker - 1/2 tl xanthaangom - zout - 175 g koemelk- en sojavrije margarine  + beetje om de taartvorm in te vetten - maïszetmeel - 500 g rabarber - (bloemsuiker)   


Bereiding

Maak amandelspijs volgens de gebruiksaanwijzingen op de doos. Ik had er gekocht van Peaks Free from, daar hoef je enkel 1/2 ei aan toe te voegen. Maak een rolletje van de amandelspijs, dek af en plaats minstens 1 uur in de koelkast. Meng het glutenvrij meel, de suiker, de xanthaangom en 1/4 tl zout in een kom. Voeg 100 g koemelk- en sojavrije margarine toe, verdeeld in kleine stukjes. Meng 1 ei erdoor en kneed dan tot een bal. Maak er een platte schijf van, verpak in vershoudfolie en zet 25 minuten in de diepvries. Vet een taartvorm in en bestuif met glutenvrije bloem. Haal het deeg uit de diepvries en kneed nog even door. Leg het deeg tussen 2 vellen bakpapier en rol uit. Bekleed de taartvorm met het deeg, Soms is het een beetje plakwerk want glutenvrij deeg brokkelt snel. Verwarm de oven voor op 170°C. Verdeel 

200 g van de amandelspijs in kleine stukjes en doe in een mixpot. Voeg 75 g koemelk- en sojavrije margarine, 25 g maïszetmeel, 2 eieren en een snufje zout toe en mix tot een romige egale massa. Doe de vulling op de taartbodem. Was de rabarber, dep droog en snijd in stukjes. Meng de rabarber met 1 el maïszetmeel. Verdeel de rabarberstukjes over de taart. Bak in het midden van de oven in ongeveer 60 min. gaar. Bestrooi eventueel voor het opdienen met bloemsuiker. (naar een idee van blijebuikrecepten.nl)

Share by: