Kokostaart met mango

Kokostaart met mango

Vrij van gluten, kippenei, koemelk, lactose, pinda, soja en tarwe

Dit is het lievelingstaartje van mijn oudste dochter.

Het is een vegan taartje, een recept van de Vegetarische Kookstudio in Gent.

Nodig voor 1 taart of 8 mini-taartjes:

Bodem: 60 g kokosvet – 40 g suiker – 70 g geraspte kokos –

70 g amandelpoeder

                   Vulling: 6 dl kokosroom – 200 g suiker – 3 g agar-agar – 30 g maïszetmeel

                   Bovenlaag: 330 g mangovruchtvlees (vers of diepvries) – 1 g agar-agar – 1 verse mango – 1 citroen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 °C.


Maak de bodem: Smelt het kokosvet. Voeg de suiker, de geraspte kokos en het amandelpoeder toe. Meng goed. Verdeel dit mengsel over de bodem van een ingevette springvorm van 23 cm of over 8 serveerringen op een bakplaat. Druk het plat met behulp van een lepel. Bak het deeg 15 minuten in de oven. Laat het gebakken deeg afkoelen.


Maak de vulling: Breng de kokosroom aan de kook met de suiker en de agar-agar. Laat 2 min. koken. Los het maïszetmeel op in een geutje water en bind de kokosroom. Neem de ketel van het vuur. Doe de pap over de afgekoelde bodem(pjes). Laat de taart minstens 30 min. afkoelen en verder opstijven in de koelkast.


Maak de bovenlaag: Mix voor de bovenlaag het mangovruchtvlees. Verwarm dit gemixt vruchtvlees met de agar-agar. Laat 2 min. koken. Verdeel de mangopuree over de kokostaart(jes) als de vulling opgesteven is. Laat de taart terug afkoelen en verder opstijven gedurende 2 uur.

Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel deze blokjes over de afgekoelde taart. Pers er net voor het opdienen een citroen boven uit.


Variatie: Vervang de mango door aardbeien of bosvruchten.

Share by: