Kruidentaboulé met hummus en zalm

Heerlijks zomers gerechtje met verrassende smaken!

Nodig voor 2 borden

125 g couscous - 2 zalmfilets - verse groene kruiden o.a. peterselie, koriander, basilicum - 1/2 granaatappel - 1/2 citroen - 50 g rozijnen - hummus - olijfolie - peper - zout


Bereiding

Verwarm de oven op 180°C. Leg de zalm in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en bedruppel met olijfolie. Plaats gedurende 15 à 20 min. in de oven. Bereid 125 g couscous volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Hak de groene kruiden fijn. Meng de kruiden onder de couscous samen met de pitjes van de granaatappel, de rozijnen en het sap en de zeste van de citroen. Breng de taboulé verder op smaak met peper en zout. Smeer een goede laag hummus op de borden. Verdeel daarover de taboulé. Leg er een stuk zalm bij en garneer met koriander en nog enkel granaatappelpitjes.