Meringues zonder ei

Meringues zonder ei

Vrij van gluten, kippenei, koemelk, lactose, noten, pinda, soja en tarwe

Lekker om zo te snoepen of om andere taarten, milkshakes ... mee te versieren!

naar een recept van De Groene Meisjes

Nodig voor 20 stuks

het vocht uit 1 bokaal kikkererwten van ongeveer 400 g – 125 g suiker –

1 pakje vanillesuiker (8 g)


Bereiding

Verwarm de oven voor op 100 °C. Giet de kikkererwten af en vang het vocht op in een kom.  Klop het vocht stijf gedurende 5 minuten met de handmixer of een keukenrobot. Voeg de suiker en de vanillesuiker geleidelijk aan toe, blijft kloppen. Zorg dat je in totaal 10 à 15 minuten geklopt hebt. Beleg een bakplaat met bakpapier. Spuit met een slagroomspuit toefjes op het bakpapier. Plaats 1,5 uur in de oven, niet openen! Draai de oven uit en laat de meringues nog 2 uur in de oven staan.

Share by: