Groene risotto met prei, ruccola en erwtjes, geserveerd met zalm

Groene risotto met prei, rucola en erwtjes, geserveerd met zalm

Nodig voor 4 porties

300 g risottorijst - 1 sjalot - 1 knoflookteentje - 2 preiwitten - 100 g rucola -

120 g (diepvries)erwten - sap en rasp van 1 citroen - 4 citroenschijfjes - 40 g geraspte parmezaan - 50 g pistachenoten - 1,2 l groentebouillon - olijfolie - peper - zout - 4 stukken zalm - provencaalse kruiden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de preiwitten schoon en snijd in ringen. Spoel de rucola en laat goed uitlekken. Ontdooi de erwtjes. Verhit olie in een ketel en fruit er de sjalot en de knoflook in aan. Voeg de prei toe, blus met een scheutje bouillon en kruid met peper en zout. Laat 5 minuten op zacht vuur garen. Voeg de risottorijst en de rest van de bouillon toe en roer goed ondereen. Zet een deksel op de ketel en laat zachtjes garen gedurende 15 à 20 minuten. Voeg indien nodig nog wat water toe. Leg ondertussen de vis in een ingevette vuurvaste schotel. Bestrooi ondertussen de zalm met provençaalse kruiden. Besprenkel met olie en plaats gedurende 15 minuten in de oven. Roer, als de risotto gaar is, er de parmezaan, erwtjes en rucola onder. Breng op smaak met het citroensap en de citroenrasp, peper en zout. Roer goed om tot de risotto lekker smeuïg is. Hak de pistachenoten grof. Werk de risotto af met de pistachenoten en eventueel nog wat extra parmezaan. Serveer met de zalm waar je een schijfje citroen op legt.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: