ontbijtbrood

Vezelrijk en zeer goed vullend. Lekker als ontbijt of als voedend tussendoortje bij een grote honger.

Nodig

100 g teff - 120 g volkoren speltmeel - 2 kl bakpoeder - 2 tl kaneel - snufje zout - 3 eieren - 40 ml olijfolie - 2 ml vanille-extract - 3 geprakte bananen -

4 gedroogde vijgen - 1/2 kleine geraspte courgette - 1 geraspte wortel -

50 g gehakte walnoten - kokosschilfers

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170°C. Meg de teff met het volkoren speltmeel, het bakpoeder, de kaneel en een snufje zout. Neem een andere kom en klop met de mixer de eieren los met de olijfolie en 1 pipetje vanille-extract (2 ml). Voeg dan toe: de geprakte bananen, de gedroogde vijgen in stukjes gesneden, de geraspte courgette, de geraspte wortel en de gehakte walnoten. Meng goed ondereen en spatel er dan de droge ingrediënten onder. Doe het deeg in een ingevet bakblik en bestrooi met kokosschilfers. Bak 70 minuten in de oven. Dek na 30 minuten af met aluminiumfolie zodat de kokosschilfers niet verbranden. (naar een recept van dr. Megan Rossi)


koemelkvrij, lactosevrij, pindabrij, sojavrij

Share by: