Panna cotta met pruimen

Panna cotta met pruimen

Vrij van gluten, kippenei, koemelk, noten, pinda, tarwe en indien gewenst soja

Feestelijk dessert, geniet ervan!

  Nodig voor 6 glazen

6 blaadjes gelatine - 450 ml sojaroom - 600 ml sojayoghurt natuur - 45 g suiker (of vervanging zoetstof) - 2 el citroensap - 6 pruimen - 120 ml balsamico-azijn - 1 el honing - zout - peper - 9 takjes tijm

Bereiding

Laat de gelatineblaadjes weken in een ruime kom koud gedurende 10 minuten. Meng de sojaroom met de sojayoghurt natuur, de suiker/zoetstof en het citroensap. Breng een bodempje water aan de kook. Neem van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed. Meng dit gelatinemengsel onder het yoghurt-roommengsel. Verdeel over 6 glazen die je schuin zet. Laat gedurende minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de pruimen, snijd middendoor, verwijder de steen en snijd iedere helft in vieren. Leg ze in een ovenschaal. Meng de balsamico-azijn met de honing, kruid met een snufje zout en peper. Schenk over de pruimen en leg er 3 tijmtakjes bij. Plaats 30 min. in de oven. Laat daarna afkoelen en serveer op de panna cotta. Garneer met een takje tijm.⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ook graag sojavrij? Maak er dan een kokosdessert van, kokosyoghurt en kokosroom.


Share by: