Parelcouscous met kikkererwten uit de tajine

Heerlijke smaken uit het midden-oosten.

Nodig voor een wok vol

4 wortelen - 2 uien - 1 venkel - 1 blik kikkererwten (400 g) - 200 g kerstomaatjes - 250 g parelcouscous - 3 teentjes knoflook - 100 ml tomatenpassata - 4 dadels - 1 el rozijnen - 1 el ras-el-hanout - peper - zout - 3 el pompoenpitten - 3 el cashewnoten - olijfolie - basilicum, munt, peterselie ...

Bereiding

Snij de ui in halve ringen, de wortelen in staafjes en de venkel in stukjes. Kook de parelcoucous gaar in licht gezouten water volgens de gebruiksaanwijzingen.  Doe olijfolie in de tajine, bak de ui tot goudgeel en voeg daarna de venkel, wortel en de uitgeperste look toe, laat 5 min stoven op een laag vuur met een deksel op de pot. Giet de kikkererwten af en snijd de dadels in stukjes. Voeg de kikkererwten, de rozijnen, de dadels en raz el hanout toe aan de tajine en roer goed om. Voeg de tomatenpassata en 100 ml water toe aan de groenten, roer goed om en laat 5 min met het deksel op de tajine sudderen. Voeg de gekookte parelcouscous toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pompoenpitten en cashewnoten. Serveer afgewerkt met verse kruiden zoals munt, basilicum en peterselie en de geroosterde pitten en noten. (naar een recept van Proveg)