Pastasalade met pesto en rundercarpaccio

Nodig voor 2 borden
1 ciabattabroodje - 1,5 el groene pesto - 1/2 courgette - 100 g casarecce pasta - 1 el olijfolie - 1,5 el mayonaise/dressing - geutje truffelolie -
1 el kappertjes - 1 kl witte wijnazijn - peper - zout - handvol rucola - handvol basilicumblaadjes - 100 g rundercarpaccio - 1 el geroosterde zonnebloempitjes - 25 g parmezaanschilfers
Bereiding
Verwarm de oven op 180°C. Snijd het ciabattabroodje in blokjes en meng met 1 el groene pesto. Snijd de courgette in blokjes en meng met 1/2 el groene pesto. Leg de ciabattablokjes en de courgetteblokjes op een braadslede. Kruid met peper en zout. Plaats gedurende 12 min. in de oven. Roer halverwege even om. Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen. Giet af, meng met 1 el olijfolie en laat afkoelen. Meng de mayonaise/dressing met een geutje truffelolie, de kappertjes en de witte wijnazijn. Schep deze dressing onder de pasta. Breng verder op smaak met peper en zout. Voeg dan de rucola toe, de basilicumblaadjes, de courgetteblokjes en de ciabattablokjes. Verdeel de pastasalade over 2 borden. Verdeel de plakjes carpaccio over de borden. Bestrooi met de gerooosterde zonnebloempitten en de parmezaan. (naar een recept van Uit Paulines Keuken)